Våra tjänster

Oavsett om du tänkt köpa kamin till bostaden eller täta din skorsten kan du med fördel höra av dig till oss på ADE Installation i Stockholm. Vi har lång erfarenhet av skorstensrenoveringar såväl som installation av kaminer och tätningsarbeten. Vi hjälper huvudsakligen privatpersoner och bostadsrättsföreningar, men tar oss även an uppdrag från företag och fastighetsägare.

Installation av kamin i din bostad

Att installera en kamin i bostaden kräver stora krav på säkerhet. Därför arbetar vi aktivt med att noggrant beräkna varje installation vi gör. När du kontaktar oss för att köpa en kamin har du som kund stor frihet i utformningen. Vi ser gärna att du kommer med idéer som vi sedan förverkligar, eller så låter du oss föreslå en kamin som passar i din hemmiljö. Valmöjligheterna är stora, både när det kommer till design, material och konstruktion. Givetvis lämnar vi även lång garanti på material såväl som själva arbetet.

Har du fler frågor gällande hur arbetsprocessen går till eller vill veta mer om våra kaminer är du välkommen att höra av dig till oss.

Försäljning och installation av skorstenar

Hos oss kan du köpa en ny skorsten och låta oss installera den åt dig. Välj mellan en blockskorsten i pimpsten, en skorsten i stål eller en klassisk murad tegelskorsten. Vi ser till att hitta en lösning med maximal prestanda och som passar bra in i din hemmiljö.

Vi som arbetar på ADE Installation är certifierade i enlighet med branschstandarden Behörig SkorstensEntreprenör®. Det innebär att vi är behöriga att hjälpa med dig med anslutning till rökkanal och skorsten, och kan även ansluta fler eldstäder till samma skorsten om du önskar. Vi genomgår också kontinuerlig vidareutbildning för att alltid ligga i framkant när det gäller skorstensrenovering och installation av nya skorstenar.

Säkerställ ventilationen i din fastighet

För att en fastighet ska ha god ventilation måste ventilationskanalerna vara täta. Vad många inte känner till är att det finns bostadshus som har kanaler som läcker. Behovet av ventilationsservice är därför stort och här kan vi på ADE Installationer hjälpa till.

I arbetet med ventilationen ser vi till att uppgradera fastigheten och ventilationen till täthetsklassen D. För att kunna göra detta installerar vi VentiFlex och FuranFlex, två infodringsmaterial av komposit som vi då för in i fastighetens befintliga ventilationskanaler. Därefter blåser vi in infodringsmaterialen med vattenånga så att de formar sig efter kanalen. Materialet härdas och slutresultatet är en relinerad och tät kanal där kanalarean är så gott som oförändrad.

På ADE Installationer är vi branschledande inom ventilationsarbeten och installationer av kaminer. Du kan därför känna dig trygg i att vi använder den senaste tekniken. Dessutom lämnar vi långa garantier på vårt arbete. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss.